De gunfactor met een kaartje of een bos bloemen van klanten

HOOGEZAND Remie en Heidi Groeneveld van Loods51 aan de Sluiskade in Martenshoek bieden een aantal extra services aan, zoals één-op-één shoppen en kleding aan huis bezorgen om te kunnen passen.

,,We doen veel voor de klanten”, zeggen Remie en Heidi. ,,We doen veel met Facebook en Instagram. We maken maandag foto’s en elke dag zetten we één online onder de noemer ‘shop de look’. De ene dag kleding voor dames en de andere dag voor heren. Dat is een groot succes. We krijgen vaak de vraag, ‘hebben jullie dit nog in mijn maat?’ Klanten kopen ook vaak de complete set omdat ze die dan zo leuk vinden. Vrijwel iedereen die binnenkomt geeft aan op Facebook de kleding te hebben gezien en vraagt waar we dat hebben hangen. Je merkt sinds het coronavirus dat de verkoop sneller en anders gaat. Er wordt meer op zicht mee gegeven, zodat mensen thuis kleding kunnen passen.

 

,,We doen aan één-op-één shopping. Hiervoor zijn we dan ’s avonds open. Dit kan op afspraak en de klant is dan ook alleen met één van ons in de winkel. Verder bezorgen we ook kleding thuis. We zetten een tasje bij de voordeur, mensen passen het en de dag erna halen we op wat de mensen niet willen houden. Voor de kleding die de mensen houden sturen we een tikkie.” Remie en Heidi hebben een aantal weken samen in de winkel gestaan, vanaf volgende week zijn de twee andere medewerksters er ook weer.

Boost aan de omzet

De Facebookactie gaf ook een positieve boost aan de omzet. ,,We mogen tevreden zijn gezien de omstandigheden. We krijgen elke maand nieuwe kleding, en dat was ook onze grootste zorg want daar zit geen stop in. Leveringen gaan door. We hadden al tot eind oktober ingekocht. We hebben gelukkig goed contact met onze leveranciers. Je moet het immers samen doen: de ondernemers, leveranciers en de klanten. We bestaan tien jaar. We begonnen met herenkleding, omdat er veel vraag naar was hebben we vijf jaar geleden de zaak uitgebreid met dameskleding. We doen het werk met passie en het zou zuur geweest zijn als dit in zes weken tijd zou wegsmelten.”

De saamhorigheid is groot bij winkelcentrum Martenshoek. De winkels zijn daar niet dicht geweest en er werd geadverteerd dat ze juist open zijn. ,,Je kunt gratis parkeren, het is in de buitenlucht en je kunt snel naar de winkel waar je heen moet.” Wel zijn de openingstijden aangepast. ,,Wij zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur open.” Onder de indruk zijn Remie en Heidi van de grote gunfactor die ze nu ervaren. ,,Er zijn zoveel vaste klanten die ons een hart onder de riem steken door een berichtje of kaartje te sturen of een bos bloemen brengen. Mensen vragen ook hoe het met ons gaat, echt hartverwarmend.” Daarnaast merken we dat consumenten echt bewust lokaal proberen te kopen.”

Kijk voor meer informatie ook de op de Facebookpagina van Loods51.

Cindy Houwen